Книги
  • @
  • «»{}∼
Food and Its Functions

Food and Its Functions

136432700
1475 руб.
Добавить в корзину
Рекомендуем также
Описание
Excerpt from Food and Its Functions: A Text-Book for Students of Cookery

Although the preparation of food is one of the oldest of the arts, Cookery as an applied science is still in its infancy, and only within recent years have any serious attempts been made to place diet and dietetics upon a proper scientific foundation. Based as it is upon physiology and chemistry, it is impossible to secure the rational treatment of food without at least a slight acquaintance with food-stuffs in general, with the chemical and other changes induced by cooking, and above all, with the subsequent course of the food within the body itself. In spite of the activity of the Science and Art Department and kindred bodies, it is to be feared that popular instruction in the sciences in question has reached only one sex, and that the one less concerned with food preparation, and of the majority of us it may still be said without slander that we are concerned not so much with the history of the last meal as with the prospects of the next. More liberal views of education, however, are now prevailing, and no teacher of cookery can secure a first-class diploma without some knowledge of the chemistry of foods and the digestive processes, while the code for evening continuation schools liberally encourages the popular teaching of such subjects.

About the Publisher

Forgotten Books publishes hundreds of thousands of rare and classic books. Find more at www.forgottenbooks.com

This book is a reproduction of an important historical work. Forgotten Books uses state-of-the-art technology to digitally reconstruct the work, preserving the original format whilst repairing imperfections present in the aged copy. In rare cases, an imperfection in the original, such as a blemish or missing page, may be replicated in our edition. We do, however, repair the vast majority of imperfections successfully; any imperfections that remain are intentionally left to preserve the state of such historical works.
Эта книга будет изготовлена в соответствии с Вашим заказом по технологии Print-on-Demand компанией ООО «Книга по Требованию». Print-on-Demand - это технология печати книг по Вашему заказу на цифровом типографском оборудовании. Книга, произведенная по технологии Print-on-Demand (POD) представляет собой классическую печатную книгу с соблюдением всех стандартов качества, от офсетной бумаги и плотного картона до качественного клея, используемого при изготовлении. Черно-белая текстовая или полноцветная иллюстрированная книга (в зависимости от исходного файла, подготовленного к печати) может быть изготовлена в разных вариантах: - в мягкой обложке (Клеевое Бесшвейное Скрепление); - скрепление скобой (для книг с небольшим количеством страниц); - в твердом переплете с клееным текстовым блоком; Материалы, используемые при производстве книги: - бумага текстового блока - офсетная (белая или кремовая) 80 г/м2 - мягкая обложка - бумага мелованная 250 г/м2; - ламинация обложки - матовая или глянцевая; - твердый переплет - картон 2 мм, каптал, белые форзацы, прямой корешок - сверхпрочный полимерный клей; - каждая книга упакована в термопленку. Каждый заказ обрабатывается в индивидуальном порядке: каждой книге, напечатанной по технологии Print-on-Demand, присваивается уникальный номер.